Дъглас Макгрегърtheamericanconservative.com Президентите лъжат, когато това им върши работа. И Удроу

...
Дъглас Макгрегърtheamericanconservative.com Президентите лъжат, когато това им върши работа. И Удроу
Коментари Харесай

Дъглас Макгрегър: Силите на Украйна са на точката на рухване

Дъглас Макгрегър

theamericanconservative.com

 

Президентите лъжат, когато това им прави работа. И Удроу Уилсън, и Франклин Делано Рузвелт и Линдън Б. Джонсън обещаваха на американците, че няма да пращат американски момчета да умират в задгранични войни. Президентът Джо Байдън обаче евентуално е първият, който прави обществено прогнози, сбъдващи се непроменяемо в противоположна посока.

 

Вместо да възпре Китай, тайванският електорат евентуално ще избере ново държавно управление, което поддържа обединяване с Пекин. Вместо да срине съветската стопанска система, прокси войната на Байдън унищожава стопански нежния Европейски съюз. Вместо да осъществя „ Прераждането на Запада “ на Франсис Фукуяма, политиката на Вашингтон форсира неговия крах. И вместо да предотврати основаването на нова коалиция или ос на нелибералните сили – в това число Русия, Китай, Индия, Иран, Саудитска Арабия и други – Вашингтон циментира тези връзки в ущърб на западния интерес.

 

Украинската „ пролетна “ и в този момент лятна офанзивна интервенция е в застой, в случай че не и в проваляне. Точният брой убити и ранени украинци към момента не е прочут, само че броят на украинските бойци, убити в бойни дейности в последните кланета евентуално се показва в хиляди, наред с доста повече ранени. Загубите на танкове и бронирани бойни машини също са обилни.

 

Междувременно се твърди, че съветските загуби в отговор на офанзивата са релативно пренебрежими, като съветските бойци, убити и ранени по време на бойни дейности, са в стотици.

 

Американците би трябвало да схванат, че няма по-трудна и комплицирана военна интервенция от целенасочената офанзива за пробив на готова вражеска защита. Да си напомним, че немската войска, евентуално най-добре подготвената и най-компетентно водената през последните 100 години, избра през 1940 година да избегне фронтална офанзива на линията Мажино.

 

Преодоляването на съзнателно готова отбрана е толкоз мъчно и гълтам толкоз време и запаси, че американските сухопътни сили рядко го упражняват в спокойно време, а офицерите от американската войска не го учат в детайли, както съветските офицери. Американските и английските съветници без подозрение бяха лимитирани в способността си да окажат огромна помощ при започването на тази атака на украинските сили, които така и така не разполагат с задоволително артилерия, инженери и системи за противовъздушна защита. В допълнение, съветската интегрирана система за въздушна защита обезврежда противниковата авиация.

 

Очаквано украинските сили бяха принудени да нападат под непрекъснатото съветско наблюдаване на 15 до 25-километровата зона за сигурност пред съветските съществени защитни пояси. Отново и още веднъж съветските сили в зоната са сигурност се изтеглиха от предните постове на готови отбранителни позиции директно преди главния защитителен пояс. Украинците продължиха напред, единствено с цел да бъдат смазани от артилерията, подпомагана от съветски бойни хеликоптери, изстрелващи прецизни ракети откъм гърба на съветските позиции, защото имат по-дълъг обсег от американските ракети „ Hellfire “.

 

По време на офанзивите украинските колони попадаха на минни полета, които канализираха придвижването им в региони, където солидни удари с дронове и артилерия разбиваха атакуващите обединения. Същевременно съветските сили се оповестява, че са употребявали мини, доставяни по въздух зад настъпващите украински сили. 

 

В резултат на това, когато атакуващите украински сили са се пробвали да се измъкнат от смъртоносните клопки и да се изтеглят до своите линии, съветските сили са употребявали скитащи се муниции, с цел да унищожат оживелите украински елементи, заседнали в минни полета от всички страни.

 

Въпросът в Москва: Какво следва? Украйна може би към момента има жестоко 12 бригади в запас, които могат да бъдат изпратени за още офанзиви в идващите дни и седмици, само че ангажирането на тези запаси може да изцеди човешките сили на Украйна до точката на срутване. Поради това е доста огромна вероятността съветските сили да се насочат нападателно против Украйна. Москва има благоприятни условия.

 

Първо, Москва може да нападна и да завземе и отбрани или Одеса, или Харков. Заедно с Харков, Одеса е един от двата исторически съветски града, които Москва даде обещание да бъдат върнати под съветски надзор. Извън изключителната стратегическа стойност на Одеса като вид за ампутиране на Украйна от Черно море, Одеса беше и сцена на ужасяващи жестокости, осъществени против руснаците по време на майданската гражданска война. Тези събития към момента са живи в съветската памет.

 

В допълнение, всеки украински опит да укрепят Одеса при положение на съветска офанзива, ще бъде подложен на стихия от удари с прецизни ракети/боеприпаси/артилерия/дронове. А украинско напредване от юг към Одеса ще рискува съветска офанзива откъм Беларус. И най-после, Одеса се намира покрай най-голямата централизация на съветски сили и на стотици километри от украинските сили на север. Ако Одеса стане оперативна цел, чака се мощно укрепената група Вагнер да играе най-голяма роля в изчистването на града от украински войски, в това число украинци, които са останали с цел да се борят като партизани.

 

Второ, щом Одеса бъде завзета, Москва може и да си почине, с цел да види дали Берлин или Париж ще договорят завършек на спора. Ако няма предпочитание за договаряния, Харков дружно с по-голяма част от източна Украйна евентуално бързо ще падне в съветски ръце. Този еволюционен метод е в сходство с желанието на Москва да избегне неочаквани, широкомащабни и помитащи настъпателни дейности, които биха могли да ускорят водена от Съединени американски щати намеса.

 

В Европа икономическата картина е мрачна, а европейското население, изключително немският народ, се настройват против прокси войната на Вашингтон. Най-новите допитвания сочат „ Алтернатива за Германия “ (AFD) като втората по величина политическа мощ в немската политика. 

 

Предвид самоубийствената политика на премиера Олаф Шолц на деиндустриализация на Германия и отваряне на границите на Германия за още повече нежелани и скъпоструващи бежанци и мигранти, може би AFD може да сформира „ коалиция на разсъдъка “, да в профил Шолц и да договаря с Москва?

 

Неотдавна полското управление се застъпваше за намеса на НАТО и за сражаване един до друг с украинските сили против Русия. Сега полският президент Анджей Дуда споделя, че съветският парен валяк смазва Украйна и стотици украински бойци умират на фронтовата линия всеки ден. Популярната полска поддръжка за украинските бежанци също умира.

 

В Съединените щати американците откриват, че за президента Байдън и неговата администрация „ народна власт “ в действителност значи " синьо държавно владичество ". Този режим се крепи на унищожаването на честния избирателен развой в Съединените щати и на трансформирането на Министерство на правораздаването на Съединените щати в ленински инструмент за обществена хигиена, целящ да подтисне или отстрани законната американска политическа съпротива.

 

С талантлив ход, на който може да се възхити единствено същински комунист, администрацията на Байдън трансформира националната тактика в световна битка за покоряване на съперниците вкъщи и в чужбина.

 

Сега е добър миг за договаряния, тъй като не Москва, а Вашингтон се нуждае от излаз от голям брой произшествия. Провалената война в Украйна, отслабващата стопанска система на Америка, възходящата престъпност в страната и казусът с отворените граници плачат за решителни дейности.

Инфо: theamericanconservative.com

(от " Гласове)

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР